Michel Moran z wizytą w naszej szkole

13-04-17 Administrator 0 comment

12 KWIETNIA 2017 r

DZIEŃ CZEKOLADY W ZESPOLE SZKÓŁ W ZBICZNIE

Czekolada to jeden z najpopularniejszych wyrobów cukierniczych, który smakuje małym i dużym. W związku z tym, 12 kwietnia obchodzony jest „ Światowy Dzień Czekolady”.  Z tej okazji  w Szkole Podstawowej w Zbicznie, uczniowie klas I-III realizowali „słodki, czekoladowy  temat”. W tym najsłodszym dniu w roku mieliśmy zaszczyt gościć  w naszej szkole Michela Moran– zawodowego kucharza, restauratora i jurora Masterschef oraz Masterschef  Junior.

Obchody Dnia Czekolady rozpoczęliśmy prezentacją multimedialną   pt. „ Jak powstaje czekolada” przygotowaną przez uczniów klasy drugiej pod kierunkiem p. Moniki Ośwałdowskiej- Kania.

12 kwietnia był też dniem  ogłoszenia wyników konkursu na  „Najciekawszy przepis czekoladowy” zorganizowanego przez p. Monikę Ośwałdowską- Kania i p. Joannę Hartkę.

Celem konkursu było kształtowanie u uczniów prawidłowych nawyków pisarskich, doskonalenie estetyki pisma oraz poprawności ortograficznej, a także wrażliwości plastycznej i twórczej.  Jury wyłoniło 14 zwycięzców:

1.     Patrycję Calińską  z kl.1

2.     Patrycję Wiśniewską z kl.1

3.     Zofię Kucach  z kl.1

4.     Dawida Kulwickiego z  kl.1

5.     Nikolę Wołowską  z kl. 2a

6.     Ryszarda Rynkowskiego z  kl.2c

7.     Wiktorię Wilkanowską  z kl. 2c

8.     Joannę Ziółkowską  z kl.2c

9.     Alicję Choszczewską  z kl. 2c

10.           Patryka Wołowskiego  z kl. 3a

11.           Ninę Krzyżanowską  z kl.3a

12.           Martynę Zielińską z  kl. 3a

13.           Piotra Różyckiego z  kl. 3a

14.           Huberta Grzonkowskiego  z kl. 3b

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy i słodkie upominki.  Dodatkową nagrodą dla  laureatów było  przygotowanie deseru czekoladowego pod kierunkiem    GOŚCIA SPECJALNEGO- PANA MICHELA  MORAN.  Zabawa była niesamowita- wszyscy wygrali !!!!!   A desery – „palce lizać!!!!!!

Część oficjalną zakończył układ taneczny „ Chocolate” w wykonaniu  uczniów klas: 2c i 3a przygotowanych  przez p. Joannę Hartkę i  p.Monikę Ośwałdowska- Kania.  

Po części oficjalnej uczniowie klas I-III i starsi  mieli zaszczyt otrzymania autografu oraz pamiątkowego zdjęcia  z panem Michelem Moran.

Państwo – Edyta i Ryszard  Rynkowscy dodatkowo na tę uroczystość, przygotowali słodką niespodziankę dla dzieci klas  I-III  i Przedszkolaków    degustację czekolady, która popłynęła z czekoladowych fontann.

Na zakończenie  słodkiej uroczystości  uczniowie wraz z  zaproszonymi gośćmi   raz jeszcze zatańczyli taniec „Chocolate”.

Ten niezwykły dzień na długo pozostanie w naszej pamięci.

Pomysłodawcami oraz współorganizatorami całej uroczystości oprócz nauczycieli- pani  Moniki Ośwałdowskiej- Kani oraz pani Joanny Hartki byli Państwo Edyta i Ryszard Rynkowscy – DZIĘKUJEMY!!!!!!!!

                                                      Inf. Monika Ośwałdowska – Kania

{youtube}QruDjb8rUjQ&feature=youtu.be{/youtube}

 

1.jpg 10.jpg 11.jpg
12.jpg 13.jpg 14.jpg
15.jpg 16.jpg 17.jpg
18.jpg 19.jpg 2.jpg
20.jpg 21.jpg 22.jpg
23.jpg 24.jpg 25.jpg
26.jpg 27.jpg 28.jpg
29.jpg 3.jpg 30.jpg
31.jpg 32.jpg 33.jpg
34.jpg 35.jpg 36.jpg
37.jpg 38.jpg 39.jpg
4.jpg 40.jpg 41.jpg
42.jpg 43.jpg 44.jpg
45.jpg 46.jpg 47.jpg
48.jpg 49.jpg 5.jpg
50.jpg 51.jpg 52.jpg
53.jpg 54.jpg 55.jpg
56.jpg 57.jpg 58.jpg
59.jpg 6.jpg 60.jpg
61.jpg 62.jpg 63.jpg
64.jpg 7.jpg 8.jpg
9.jpg


Rozmiar czcionki
Wysoki kontrast