Jadłospis

 

Jadłospis dla szkół i przedszkoli

 

Jadłospis: 01.09.2020-04.09.2020
Wtorek:
zupa pomidorowa z makaronem,  racuch
( wywar drobiowy, koncentrat pomidorowy, warzywa, makaron, śmietana, sól, pieprz, pietruszka, racuchy: mąka, mleko, cukier, jaja, olej)
podwieczorek: jogurt, biszkopty
Środa:
zupa grochowa z wędzonką i kiełbaską, pieczywo
(wywar wieprzowy, włoszczyzna, ziemniaki, groch, majeranek, sól, pieprz, boczek wędzony, kiełbaska śląska)
podwieczorek: kanapki z szynką i serem, soczek
Czwartek:
kotlecik z filetu kurczaka, ziemniaki, surówka, soda z cytryną
( filet z kurczaka, bułka tarta, jajo, olej, sól, pieprz, ziemniaki, kapusta, marchewka, pietruszka, sól, cukier, oliwa, sok z cytryny)
podwieczorek: budyń i owoce
Piatek:
zupa jarzynowa, naleśnik z twarogiem
( wywar drobiowo-warzywny, włoszczyzna, ziemniaki, marchew, pietruszka, fasolka szparagowa, kalafior, śmietana, sól, pieprz, naleśnik: mąka, mleko, jaja, cukier, twaróg, śmietana)
podwieczorek: kanapki z pastą jajeczną, soczek
Alergeny: nabiał, jaja, mąka – gluten, goch, seler
Jadłospis: II tydzień/wrzesień 07.09.2020 – 11.09.2020
Poniedziałek:
zupa kalafiorowa, racuchy
( skład: wywar mięsno – warzywny,  kawałki mięsa drobiowego, włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana, gofry: mąka, jaja, mleko, tłuszcz, cukier waniliowy, cukier)
podwieczorek: kanapki, jabłko
Wtorek:
żurek, pieczywo
( skład: wywar warzywny,  biała kiełbasa, włoszczyzna, ziemniaki, jajko gotowane, sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy, śmietana, mąka, majeranek, zakwas)
podwieczorek: jogurt, gofry
Środa:
potrawka z kurczaka, ryż, surówka, kompot
( skład:  miedo drobiowe, warzywa, sól, pieprz, maka, śmietana, ryż)
podwieczorek: kaszka manna z musem owocowym, chrupki
Czwartek:
zupa pieczarkowa z wkładką mięsa, pieczywo, rogalik drożdżowy,
( skład: wywar mięsno-warywny, mieso wieprzowe, włoszczyna, makaron, pieczarki, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana, placki
podwieczorek: domowe muffiny
Piątek:
smażona ryba ( filet z dorsza), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
( skład:  ryba, ziemniaki, jajko, sól, pieprz, mąka, bułka tarta, tłuszcz, kapusta kiszona, marchewka, cebulka, jabłko, oliwa)
podwieczorek: budyń z musem owocowym
Alergeny: nabiał, jaja, mąka – gluten, seler, ryba,
Jadłospis: III tydzień/wrzesień: 14.09.2020-18.09.2020
Poniedziałek:
zupa pomidorowa z makaronem, placek ziemniaczany
( wywar drobiowy, koncentrat pomidorowy, warzywa, makaron, śmietana, sól, pieprz, pietruszka, racuchy: mąka, mleko, cukier, jaja, olej)
podwieczorek: jogurt, biszkopty
Wtorek:
zupa grochowa z wędzonką i kiełbaską, pieczywo
(wywar wieprzowy, włoszczyzna, ziemniaki, groch, majeranek, sól, pieprz, boczek wędzony, kiełbaska śląska)
podwieczorek: kanapki z szynką i serem, soczek
Środa:
pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka, soda z cytryną
( udo z kurczaka, olej, sól, pieprz, czerwona papryka mielona, ziemniaki, kapusta, marchewka, pietruszka, sól, cukier, oliwa, sok z cytryny)
podwieczorek: budyń i owoce
Czwartek:
zupa ogórkowa, knedle ze śliwkami
( wywar warzywno-mięsny, sztuki mięsa, ziemniaki, wałoszczyzna, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, tarte ogórki kiszone, koperek, śmietana)
podwieczorek: ciasto z kruszonką, soczek
Piatek:
spaghetti bolognese, kompot
( makaron, wieprzowe mięso mielone, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, papryka, olej, majeranek, bazylia)
podwieczorek: kanapki z pastą jajeczną, jabłko
Alergeny: nabiał, jaja, mąka – gluten, groch, seler
Jadłospis: IV tydzień: 21.09.2020-25.09.2020
Poniedziałek:
zupa krupnik, bułeczka bankietowa, drodżówka
( wywar drobiowo-warzywny, włoszczyzna, ziemniaki, kasza, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki)
podwieczorek: kaszka manna z musem owocowym,
Wtorek:
zupa kalafiorowa,  racuchy z jabłkami
( wywar drobiowy, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, śmietana, sól, pieprz, pietruszka, racuchy: mąka, mleko, cukier, jaja, olej)
podwieczorek:  kolorowe kanapki z serem, szynką, sałatą, ogórkiem
Środa:
kotlecik z filetu kurczaka, ziemniaki, surówka, soda z cytryną, jabłko
( filet z kurczaka, bułka tarta, jajo, olej, sól, pieprz, ziemniaki, kapusta, marchewka, pietruszka, sól, cukier, oliwa, sok z cytryny)
podwieczorek:  jogurt, biszkopty
Czwartek:
zupa jarzynowa, naleśnik z owocami
( wywar drobiowo-warzywny, włoszczyzna, ziemniaki, marchew, pietruszka, fasolka szparagowa, kalafior, śmietana, sól, pieprz, naleśnik: mąka, mleko, jaja, cukier, truskawki, śmietana)
podwieczorek: kanapki z pastą jajeczną, soczek
Piatek:
pulpety rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot
( skład:  ryba, ziemniaki, jajko, sól, pieprz, mąka, bułka tarta, tłuszcz, marchewka, jabłko, jogurt naturalny)
podwieczorek: budyń z musem owocowym
Alergeny: nabiał, jaja, mąka – gluten, ryba, seler

 

Obiady zakupione w ramach abonamentu

z menu Jadłospisu Zespołu Szkół w Zbicznie w cenie

6,80 zł. za 1 posiłek

(zupa 3 razy w tygodniu, II danie 2 razy w tygodniu)

 

Abonament można wykupić tylko na cały miesiąc.

Płatne z góry.

Zgłoszone wcześniej nieobecności powyżej 1 dnia będą odliczane w następnym miesiącu.

Dla dzieci z przedszkola:

obiad w cenie: 5,50 zł.

podwieczorek w cenie 2,50 zł.

 

Uczniowie naszej szkoły, zgłaszając zawsze dzień wcześniej (do godziny 13:00) mogą wykupić pojedyncze posiłki w cenie: 6,80 zł.

 

Dorośli poza abonamentem mogą kupić pojedyncze posiłki zgłaszając dzień wcześniej (również do godziny 13:00) w cenie:

zupa: 5,50 zł.

II danie: 11,00 zł.

 

 

Rozmiar czcionki
Wysoki kontrast