Jadłospis

ZESPOŁU  SZKÓŁ  W ZBICZNIE
obiad
obiad

Jadłospis dla szkół i przedszkoli

(obowiązuje na dwa tygodnie/10 dni)

Lp.

Obiad

Kaloryczność* (kcal)

szkoła/przedszkole

Gramatura *

(ml,g)

szkoła/przedszkole

Poniedziałek

02.09.2024

Uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego (bez obiadu)

700/500

250/250 ml

Wtorek

03.09.2024

zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo

skład: wywar mięsno-warzywny, mięso gotowane, makaron, włoszczyzna, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy, śmietana 30%, natka pietruszki

700/500

420/350g

200ml

kompot

Środa

04.09.2024

kapuśniak, naleśniki z dżemem

skład: wywar warzywno-mięsny, sztuki mięsa, ziemniaki, włoszczyzna, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, kapusta biała, koperek, naleśniki: mąka, jaja, mleko, cukier

700/500

250/250 ml

Czwartek

05.09.2024

spaghetti bolognese

skład: mięso wieprzowe, mielone, makaron, sól, pieprz, cebula, majeranek, bazylia, koncentrat pomidorowy, czosnek, kompot owocowy

700/500

420/350 g

200ml

kompot

Piątek .06.09.2024

barszcz ukraiński, paszteciki z kapusta i grzybami

skład: wywar mięsny, włoszczyzna, ziemniaki, buraki -w kostkę, fasola czerwona, ziele, liść, sól, pieprz, śmietana 30%

700/500

250/250 ml

Poniedziałek

09.09.2024

żurek z białą kiełbasą i jajkiem, pieczywo

skład: wywar z białej, surowej kiełbasy, ziemniaki, jajka, ziele, liść laurowy, włoszczyzna, zakwas, śmietanka 30%, majeranek

700/500

250/250 ml

Wtorek

10.09.2024

kotlecik z filetu kurczaka, ziemniaki, surówką, kompot

skład: filet z kurczaka, bułka tarta, jajo, olej, sól, pieprz, kapusta, marchewka, pietruszka, sól, cukier, oliwa, sok z cytryny

700/500

420/350 g

200ml

kompot

Środa

11.09.2024

zupa ogórkowa, pierogi z truskawkami

skład: wywar z mięsa drobiowego, włoszczyzna, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cebula, pietruszka zielona, ziemniaki, ogórki kiszone

700/500

250/250 ml

Czwartek

12.09.2024

klopsiki wieprzowe w sosie z ziemniakami i surówką, kompot

skład: mięso mielone, sól, pieprz, cebula, jajko, bułka tarta

700/500

420/350 g

200ml

kompot

Piątek 13.09.2024

rosół z makaronem, racuchy z jabłkiem

skład: wywar z mięsa drobiowego, włoszczyzna, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cebula, pietruszka zielona, makaron,

700/500

250/250 ml

Alergeny: nabiał, jaja, mąka/gluten, ryba, seler, kasza,

Jadłospis jest zgodny z wymogami Szczegółowego Opisu Przedmiotu Zamówienia GOPS -u w Zbicznie i stanowi załącznik do umowy.

*Obiad dla dzieci i młodzieży szkolnej:

  • kaloryczność nie mniej niż 700 kcal

  • drugie danie gramatura nie mniej niż 420 gram (ziemniaki, ryż, kasza, makaron 200 gram, mięso/ryba 120gram, surówka 100 gram, kompot/sok 200ml)

  • zupa nie mniej niż 250 ml + dodatki, np. kiełbasa, naleśniki, placki, paszteciki, racuchy, itp.

Obiad dla dzieci przedszkola:

  • kaloryczność nie mniej niż 500 kcal

  • drugie danie gramatura nie mniej niż 350 gram (ziemniaki, ryż, kasza, makaron 150 gram, mięso/ryba 100gram, surówka 100 gram, kompot/sok 200ml)

  • zupa nie mniej niż 250 ml + dodatki, np. kiełbasa, naleśniki, placki, paszteciki, racuchy, itp.

obiad

Regulamin sprzedaży posiłków dla uczniów

Szkoły Podstawowej w Zbicznie

Regulamin sprzedaży posiłków dla uczniów Zespołu Szkół w Zbicznie

  1. Obiady dla uczniów Zespołu Szkół w Zbicznie są sprzedawane tylko w abonamencie miesięcznym.
  1. Koszt jednego obiadu wynosi 5,70 zł brutto dla uczniów szkoły i 5,50 zł brutto dla dzieci w przedszkolu.
  1. Uczeń ponosi opłatę za korzystanie z posiłku w stołówce szkolnej w wysokości kosztów surowca przeznaczonego na sporządzenie posiłku, w przeliczeniu na jeden posiłek.

 

  1. Informacja o wysokości abonamentu za dany miesiąc, będzie podawana przez sekretariat i na stronie szkoły.
  1. Opłaty za abonament wnosi się z góry w sekretariacie szkoły nieprzekraczalnym terminie do 10 dnia każdego miesiąca za dany miesiąc.
  1. Zwrot poniesionych kosztów za posiłki może nastąpić z powodu choroby, wycieczki, imprezy szkolnej, innych przyczyn losowych, jeżeli nieobecność ucznia wynosi jeden dzień lub dłużej.
  1. Nieobecność musi być zgłoszona telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły (tel. 793-646-608 ) najpóźniej do godziny 12.00 w przeddzień wydawania obiadu.
  1. Tylko na tej podstawie powstała nadpłata może być zaliczona na poczet opłaty za korzystanie z posiłków w następnym miesiącu.
  1. Odliczenie kwoty następuje z odpłatności w następnym miesiącu.
  1. Należna kwota zwrotu stanowi iloczyn opłaty za jeden obiad i liczby dni nieobecności.
  1. Nieuzasadniona lub niezgłoszona nieobecność ucznia na posiłku nie podlega zwrotowi kosztów.

 

obiad

 

 

obia

Pensjonat Dworek Polski

Justyna Rumińska